Tamamen elektrikli Jaguar I-PACE
Jaguar, bir süre öncesine kadar lüks sedanlar, nam salmış V12 motorlar, hızıyla baş döndüren spor otomobilleri ile hafızalarımıza kazınmıştı. Ancak 2018’de tamamen elektrikli Jaguar I-PACE ile öyle bir akım başlattı ki, otomotiv dünyasına bambaşka bir yön verdi desek yanlış olmaz.
Tamamen elektrikli Jaguar I-PACE, markanın ilk elektrikli aracı olarak tüketiciyle buluştuğunda, dünyada yüzde yüz elektrikli ilk premium performans SUV’u olma unvanına da sahip oldu. Tüketicilerin elektrikli otomobillere olan bakışını değiştiren bu araç, 2019 Dünya Otomobil Ödülleri’ne (World Car of The Year Awards) damgasını vurdu.
Daha önce 2017’de Jaguar F-PACE’in de almış olduğu Dünyada Yılın Otomobili ve Dünyada Yılın Tasarımı ödüllerine ilave olarak Dünyada Yılın En Çevreci Otomobili ödülüne de layık görülen Jaguar I-PACE, Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri’nin 15 yıllık tarihinde aynı anda 3 farklı dalda ödül alan ilk araç olarak kırılması zor bir rekora imza attı.
4682 mm uzunluk, 2139 mm genişlik ve 2990 mm’lik dingil mesafesiyle dışardan gözüktüğünden daha fazla bir konfor alanı sunan I-PACE, 40:20:40 katlanır arka koltuklara sahip. 656 litrelik bagaj hacmi bu koltuklar katlanınca 1453 litreye çıkıyor ve kargo alanını efektif bir şekilde kullanmamıza imkân sağlıyor. (Islak bagaj hacmi*)
0.29 Cd’lik düşük sürtünme katsayısı ile şık ve son derece aerodinamik bir tasarıma sahip olan Tamamen Elektrikli Jaguar I‑PACE,maksimum menzil ve denge için verimlilik sağlayacak şekilde yaratılmış. Jaguar I-PACE akıcı bel çizgisi, motor kapağının etkileyici biçimi ve karakteristik arka bölümü ile etkileyici bir duruşa sahip.
Jaguar, kokpit kısmında ise sürücü için her ayrıntıyı düşünmüş durumda. İnteraktif gösterge paneli ve yenilenen bilgi-eğlence sistemi Pivi Pro ile sürüş keyfini en üst düzeyde tutarken, dokunmatik ekranların yanı sıra fiziksel kumandalardan da vazgeçilmemiş olması orta panelin kullanımını son derece kolaylaştırmış. Bu sayede sürücü yolda dikkatini kaybetmeden aracın tüm imkanlarına rahatça ulaşabilir konumda.
90 kWh kapasiteli lityum-iyon bataryası ile WLTP verilerine göre segmentinin en yüksek menziline sahip Jaguar I-PACE, 50 kW’lik bir şarj ünitesinden 15 dakikada 63 km ve 100 kW’lik bir şarj ünitesinden ise aynı sürede 127 km menzil elde edebiliyor. Bunun yanı sıra 7 kW’lik bir Wallbox ünitesi ile saatte 35 km, 11 kW’lik Wallbox ünitesi ile saatte 53 km menzil elde ederek ev ve iş yeri gibi kullanım alanlarında bile hızlı şarj imkânı sunuyor.
Everesting meydan okuması
Jaguar I-PACE, geçtiğimiz günlerde “Evesresting” mücadelesini tek şarj ile tamamlayarak yine bir ilke imza attı. Dik yokuşları ve kompleks virajlarıyla bilinen Great Dun Fell Dağı’nda rejeneratif frenleme teknolojisini kullanarak elde ettiği enerji kazanımıyla I-PACE, Everest Dağı’nın toplam yüksekliği olan 8848 metrelik mesafeyi kat etmeyi başardı.
Etkinlik kapsamında Jaguar’ın ödüllü elektrikli aracının sürücü koltuğuna Dünya Şampiyonu bisikletçi ve aynı zamanda İngiliz İmparatorluk Nişanı sahibi İngiliz Olimpiyat sporcusu Elinor Barker geçti. Performans odaklı SUV modeli, Britanya’nın en yüksek rakımlı rotası Great Dun Fell’i 16,2 kez tırmanırken her turda 547 metre katetti.
Başlangıç noktasına dönüş için 11,6 kilometrelik sürüş de dahil olmak üzere toplam 199,6 kilometre yol kateden I-PACE, enerji bakımından zorlu bu meydan okumayı batarya şarjının yüzde 31’ni koruyarak tamamlamayı başardı. Bu da 128,7 kilometrelik ek sürüş menzili anlamına geliyor.
Everesting meydan okumasının verimli bir şekilde tamamlanmasındaki kilit rolü I-PACE’in rejeneratif frenleme sistemi oynadı. Jaguar Racing’in Formula E programında kullandığı teknoloji ile geliştirilen rejeneratif frenleme, pistte başarı kazanmak için kritik bir önem taşıyor. I-TYPE 5, olağan bir yarışta ek enerjisinin yaklaşık yüzde 30’unu rejeneratif frenleme sayesinde üretiyor. Bu sistem olmasaydı, aracın damalı bayrağı görmesinin imkansız hale geleceğini söyleyebiliriz.
Jaguar I-PACE’in etkileyici performansı
Jaguar’ın ilk tamamen elektrikli modeli olan I-PACE’i sınıfında özel kılan ise şüphesiz elektrik sistemi. I-PACE, her aksta bir adet olmak üzere (ön-arka) toplamda iki elektrikli motora ve yerleşik dört çeker özelliğine sahip. Ayağınızı gaz pedalına koymadan önce bilmeniz gerekenler; bu motorların 400 BG güç ve 696 Nm kullanılabilir anlık tork sunduğu. Bu sayede 0’dan 100 km/sa hıza 4,8 saniye gibi kısa bir sürede ulaşabiliyoruz.
Jaguar I-PACE gerçekten hızlı ve çok atik bir elektrikli araç olmasının yanı sıra bir o kadar da sessiz. Kullanıcıya bambaşka bir sürüş deneyimi sunarken, sahip olduğu güvenlik teknolojileri ve yol tutuş kabiliyeti ile güven veren, sürüş anındaki konforu en üst düzeye çıkaran bir elektrikli otomobil.
I-PACE, aynı zamanda, daha iyi bir sürüş deneyimi yaratmak için yapay zeka ile öğrenmeyi kullanan ilk Jaguar. I-PACE bu özelliği sayesinde, günlük sürüşün nasıl olması gerektiğine dair olan algıyı da değiştirmeye başladı.
Yapılandırılabilir dinamikler ile gaz pedalı hassasiyetini, direksiyon ağırlığını ve süspansiyon sertliğini kendi tercihlerimize göre ayarlayabilme imkanıyla her sürüşün farklı bir deneyim olduğunu söyleyebiliriz. Çarpıcı duruşu, akıllara kazınan performansı, pratikliği ve 0 emisyona sahip olduğu gerçeği Jaguar I-PACE kullanmanın gerçekten bir ayrıcalık olduğunu hissettiriyor.
Jaguar I-PACE fiyat listesi 2023
Jaguar I-PACE modelleri ve tüm donanım versiyonlarına ait 0 km anahtar teslim satış fiyatları.
Ayrıntılı ve güncel bilgileri Jaguar Yetkili Satıcılarından alabilirsiniz.
Jaguar SUV Modelleri ve Fiyatları
Jaguar’ın Yeni Reimagine Stratejisi